αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τις κάμερες του νοσοκομείου ρεθύμνου

afisa 201502 diki kameres nosokomeiou

ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

Κάθε λογής αφεντικά προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντα μας ταυτίζονται. Ότι, ανάμεσα στ’ άλλα, η τοποθέτηση καμερών εξυπηρετεί την ασφάλεια και των δυο μας. Τα αφεντικά έχουν κάθε λόγο να φοβούνται, εμείς όμως όχι. Εκτός απ’ τη δημιουργία μιας πλασματικής απειλής, οι κάμερες στοχεύουν στην εργασιακή πειθάρχηση, τον έλεγχο, την καταστολή, την εμπέδωση του φόβου. Οι κάμερες είναι οι ρουφιάνοι των αφεντικών και τίποτ’ άλλο

Ο Ν. Ξυπολυτάς, το τσιράκι του ντόπιου κεφαλαίου και της πρώην κυβέρνησης, κίνησε διαδικασία δίωξης με βάση το υλικό των ρουφιάνων που ήδη είχε (κάμερες), των ρουφιάνων που βρήκε (σεκιουρητάδες) και σε συνεργασία με τους αρχιρουφιάνους της ασφάλειας. Τέσσερα άτομα κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε συμβολική ενέργεια υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου, μαυρίζοντας τις κάμερες. Την ίδια ημέρα ο Ξυπολυτάς οργάνωνε εκδήλωση γλειψίματος των «ευεργετών» Βαρδινογιάννη-Δασκαλαντωνάκη, με φόντο ένα διαλυμένο νοσοκομείο.

Τα άτομα που διώκονται συμμετέχουν ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες στην πόλη και θεωρούμε τη δίωξή τους ως μία ακόμη προσπάθεια καταστολής. Με την αλληλεγγύη σπάμε το φόβο. Στηρίζουμε τις δράσεις της Πρωτοβουλίας ενάντια στις πολιτικές διώξεις.

πορεία 17/2/2015 στις 6 μ.μ. δημαρχείο
συγκέντρωση 18/2/2015 στις 9 π.μ. δικαστήρια

κάθε ματιά του συστήματος είναι ακόμα ένας κρίκος στις αλυσίδες μας
και τις αλυσίδες πρέπει να τις σπάμε