αφίσα για μετανάστες (ανοίγουμε τις γειτονιές)

afisa_metanastes_03-2016 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Τα κέντρα κράτησης μεταναστών, είτε hot-spot είτε κέντρα επαναπροώθησης, είναι στρατόπεδα διοικούμενα από την αστυνομία και το στρατό, που πολλαπλασιάζονται σε όλη την επικράτεια. Εκεί μέσα η ζωή δε ζει. Πρόκειται για ζωές φυλακισμένες στο κενό. Ο εγκλεισμός και η συνεχής επιτήρηση δημιουργούν συνθήκες εξάρτησης για τα πάντα. Μια επ’ αόριστον καθημερινή κόλαση, όπου βασανισμοί και εξευτελισμοί μαζί με άθλιες συνθήκες διαβίωσης πατάνε πάνω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τα στρατόπεδα, όσο περιποιημένα και να γίνουν, παραμένουν στρατόπεδα.

Κράτος και κεφάλαιο διαχειρίζονται στρατιωτικά τους μετανάστες, με κλειστά σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης και επαναπροωθήσεις. Η παρανομοποίηση τους και η δημιουργία πολλαπλών επιπέδων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων-υποχρεώσεων κατακερματίζει την εργατική τάξη. Η υποτιμημένη μεταναστευτική εργασία αποτελεί ευκαιρία για μικρά και μεγάλα αφεντικά. Για να εξασφαλιστεί η εκμετάλλευση αυτού του εργατικού δυναμικού, τα κράτη ελέγχουν τον αριθμό, τη ροή και την κατανομή του. Η στρατιωτικοποιημένη διαχείριση αποβλέπει στην πειθάρχηση των καταπιεσμένων και το τσάκισμα των αντιστάσεων τους.

Στηρίζουμε τους μετανάστες πολιτικά και κοινωνικά ενάντια στους σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερη μετακίνηση και ανοιχτά σύνορα. Είμαστε δίπλα τους σε κάθε διεκδίκηση για ισότιμη εργασία και ζωή. Παράλληλα, ανοίγουμε τις γειτονιές μας και στήνουμε δομές αλληλεγγύης για στέγη, τροφή, αξιοπρέπεια. Δεν συντασσόμαστε με τον συντηρητισμό της φιλανθρωπίας και την αισχροκέρδεια των μκο. Είμαστε εχθρικοί σε κάθε πολιτική κοινωνικού διαχωρισμού, ελέγχου και εγκλεισμού. Τέλος, κάθε λογής πατριώτες και φασίστες που θα εμφανιστούν, θα μας βρουν μπροστά τους.

πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες
είναι το κράτος, τα αφεντικά και οι φασίστες

αδέσποτο σινάφι
ρέθυμνο, μάρτης 2016