κάλεσμα στη παγκρήτια αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία, σάββατο 8/10

afisa_fasistikes_epitheseis_10-2016ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

αντιφασιστική – αντικατασταλτική πορεία
δημαρχείο, σάββατο 8/10, 12μμ

Την τετάρτη 28/9 καλέστηκε στο δημαρχείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φασίστες, εθνικιστές και πατριώτες με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά μεταναστών στο νησί. Με οξυμένα αντανακλαστικά συγκεντρώθηκαν αντιφασίστες προκειμένου να μην τους αφήσουν χώρο στο δημόσιο πεδίο. Οι φασίστες οργανωμένοι και οπλισμένοι με καδρόνια, σε συνεργασία με διμοιρίες ματ, εξαπέλυσαν πογκρόμ. Σε συνέχεια αυτών, την κυριακή 2/9 το βράδυ, φασιστική ομάδα κρούσης επιτέθηκε σε κόσμο στην πλατεία της μητρόπολης.

Οι φασιστικές επιθέσεις εκφράζουν τα υλικά συμφέροντα ντόπιων μικρών και μεγάλων αφεντικών, που θέλουν ένα ‘αμόλυντο’ τουριστικό προϊόν υψηλής αξίας και ένα ελεγχόμενο, πειθαρχημένο και υποτιμημένο εργατικό δυναμικό. Η επίθεση των μπάτσων προωθεί βίαια το μονοπώλιο της διαχείρισης των μεταναστών από το κράτος. Παράλληλα, αναβαθμίζεται η καταστολή απέναντι στην αλληλεγγύη που δεν εκφράζεται μέσα από ελεγχόμενες μκο, καθώς και στις ανταγωνιστικές προς το κράτος δομές -στέκια και καταλήψεις. Οι φασίστες κάνουν τη βρώμικη δουλειά των μπάτσων. Η συνεργασία τους προωθεί την εθνική ιδεολογία, τα συμφέροντα των αφεντικών και του κράτους του κεφαλαίου.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη και το γκρέμισμα των συνόρων που χωρίζουν τους καταπιεσμένους πρέπει να είναι η δική μας απάντηση στις προσπάθειες συσπείρωσης αφεντικών, φασιστικού παρακράτους και εθνοπατριωτικής πλέμπας. Να χτίσουμε κοινότητες αγώνα ντόπιων – μεταναστών. Να οργανωθούμε από τα κάτω και να παλέψουμε ώμο με ώμο με τις μετανάστριες και τους μετανάστες για την κοινή αξιοπρέπεια στη ζωή και την εργασία. Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας σε σύγκρουση με κράτος- αφεντικά- φασίστες.